Elsősorban saját és a környezeted jövőjét támogatod, ha részt veszel a 2021-as Európai Hulladékcsökkentési Héten!

 

2011-ben átlagosan 503 kg kommunális hulladék keletkezett fejenként az EU-ban. A mennyiség tagállamonként eltérő, egyes országokban elérte a több mint 700 kg/főt. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy felhívja a figyelmet az emberi túlfogyasztás felesleges mértékére, az ökológiai lábnyomunk nagyságára és a hulladékkezelés fontosságára.

 

Akcióddal példát mutathatsz!

Az általad kigondolt, hulladékcsökkentést támogató programmal nem csak a saját és közvetlen környezeted élhetőbb jövőjét támogathatod! Programoddal példát mutathatsz az egész országnak, sőt, nemzetközi szinten is, hiszen az EWWR honlapján is megjelenik majd az akciód, így a kontinens országaiban láthatják majd.

 

Minél többen csatlakoznak a Hulladékcsökkentési Héthez, illetve az akciódhoz, annál több emberben sikerül majd tudatosítani, hogy a jelenlegi pazarló és elképesztő mennyiségű szemetet termelő életmód nem folytatható!

 

Ha Te is egy tisztább jövőt képzelsz el, ahol tudatosan élünk és figyelünk a fogyasztásunkra, nem termelünk felesleges szemetet, akkor itt a helyed!